Fortakas 8 700 30 100

Trintuvas – nepakeičiamas virtuvės pagalbininkas

Trintuvų panaudojimo galimybės tikrai nėra mažos – jie gali padėti greičiau paruošti įvairias sriubas, padažus, taip pat ir užtepėles ar tyreles. Sugaištant kur kas mažiau laiko bus galima itin smulkiai sutrinti įvairius maisto produktus, kurie bus naudojami tam tikrų patiekalų gaminimui. Trintuvas tiesiog nepakeičiamas pagalbininkas, kuris palengvins maisto gamybos procesą, ir leis sutaupyti laiko. Tereikia išsirinkti tinkamiausią trintuvą, ir tai užtikrins dar greitesnį maisto ruošimą.

Sriubų ruošimas

Mitybos specialistai rekomenduoja sriubomis pasimėgauti dažniau, tačiau neretai sriubos gamybai . Trintuvas tikrai gali padėti pagreitinti gamybos procesą, ir įvairiomis sriubomis bus galima pasimėgauti dažniau. Receptų, kaip paruošti trintą sriubą, rasite tikrai nemažai, tad visada galėsite nuspręsti, kokią sriubą būtų galima paruošti šį kartą. Siūlome jums vieną iš daugybės receptų – trintą cukinijų sriubą.

Cukinijų sriuba

Jums reikės: 5 bulvių, 2 skiltelių česnako, svogūno, cukinijos, morkos, druskos, pipirų ir baziliko.

Sutarkuokite morką, supjaustykite česnako skilteles ir svogūną, visas šias daržoves pakepkite keptuvėje, kol  suminkštės. Nulupkite cukiniją, išimkite sėklas, ir susmulkinkite kubeliais. Susmulkinkite bulves. Bulves ir cukiniją virkite tol, kol suminkštės, tuomet sudėkite pakepintas morkas su svogūnais ir česnaku, pavirkite kelias minutes. Sriubą pagardinkite prieskoniais, ir viską sutrinkite trintuvu.

Bulvinių patiekalų ruošimas

Bulviniai blynai – vienas mėgstamiausių lietuvių patiekalų, tačiau bulvių smulkinimas gana dažnai trunka kur kas ilgiau nei norėtųsi. Taigi, trintuvas tikrai gali pasitarnauti -  jums tereikia nuskuskite bulves ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Trintuvas galės greitai paruošti bulvių masę bulvinių blynų ar cepelinų gamybai – įsitikinsite, kad šių patiekalų ruošimas gali būti kur kas greitesnis ir paprastesnis.

Ypatingas bulvių košės receptas

Jums reikės: pusės kilogramų bulvių, 2 česnako skiltelių, svogūno, kiaušinio, stiklinės pieno, 2 šaukstų sviesto, 200 fermentinio sūrio.

Nuskustas bulves supjaustykite, virkite pasūdytame vandenyje. Susmulkinkite svogūną ir česnako skilteles, apkepkite svieste. Nupilkite virtų bulvių bandenį, sudėkite kepintą svogūną ir česnako skilteles, įmuškite kiaušinį ir sudėkite tarkuotą sūrį. Masę suplakite blenderiu. 10-15 minučių pakepkite įkaitintoje orkaitėje. Ši bulvių košė bus tikrai neįprasta – papuošta prieskoninėmis žolelėmis gali būti patiekiama kaip pagrindinis patiekalas.

Tyrelės vaikams

Turintys mažų vaikų patvirtins, kad trintuvai yra tiesiog nepakeičiami – jie gali padėti greičiau paruošti tyrelesvaikams, kurias neretai galima užšaldyti, ir kameroje laikyti apie mėnesį. Taigi, jei tik pavyks rasti šiek tiek laisvo laiko, galėsite iš karto pasiruošti didesnį tyrelių kiekį – prieš duodant tyrelę mažyliui, ją reikės palaikyti karštame vandenyje.

Cukinijų tyrelė

Jums reikės: nedidelės cukinijos, vienos bulvės, šaukštelio alyvuogių aliejaus. Daržoves nuskuskite, pavirkite garuose, ir susmulkinkite trintuvu. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir išmaišykite. Tyrelė taip pat gali būti ruošiama su morkomis – tokiu atveju daržoves garuose reikės pavirti kiek ilgiau.

Užtepėlės

Užtepėlės, kuriomis yra gardinama skrudinta duona ar prancūziškas batonas, yra vienas populiariausių užkandžių. Įvairių skonių užtepėlės gali būti patiekiamos net ir patiems išrankiausiems svečiams – jūs tikrai galite maloniai nustebinti savo bičiulius. Trintuvas padės jums dar greičiau paruošti užtepėlę, ir tereikės pasitelkti fantaziją, kokiais skoniais svečius nustebinti šį kartą.

Baklažanų užtepėlė

Jums reikės: baklažano, 2 skiltelių česnako, aitriosios paprikos, 100 g rikotos sūrio, 2 šaukštelių sezamų aliejaus, 10 marinuotų pievagrybių, šaukšto sezamų sėklų, juodųjų pipirų ir druskos.

Supjaustykite baklažaną ir apibarstykite druska. Valandą palikite pastovėti, nupilkite išsiskyrusias sultis. Susmulkinkite česnaką ir aitriąją papriką, pakepinkite aliejuje. Susmulkinkite pievagrybius, pakepkite kartu su prieskoninėmis daržovėmis. Įberkite druskos ir pipirų, sudėkite baklažanus, ir dar šiek tiek pakepkite. Pakeptas daržoves sutrinkite blenderiu. Gautą tyrę sumaišykite su rikota sūriu, suberkite paskrudintas sezamų sėklas, jei reikia, pasūdykite. Viskas, pagamintą užtepėlę galite patiekti su skrudinta duona arba batonu.

Kokteiliai

Taip, kokteilių ruošimu labiau tinka kokteilinės, tačiau trintuvas gali padėti pagaminti ir paprastus kokteilius. Vienas jų – tai uogų, ledų ir pieno kokteilis. Vienam kokteiliui reikės 100 ml pieno, 50 g ledų ir 50 g šaldytų uogų. Visa tai sutrinkite trintuvu, ir galėsite patiekti svečiams ar atsigaivinti patys. Pieno ir ledų kokteiliai yra ypač mėgstami vaikų – visai nebūtina eiti į kavinę, norint pasimėgauti tikrai puikaus skonio kokteiliais.

Padažai

Skanus padažas bet kokį patiekalą gali paversti dar skanesniu, ir trintuvas leis jums praplėsti galimybes – kartais labai svarbu itin smulkiai sutrinti tam tikrus maisto produktus, kad būtų gaunamas iš tiesų puikus padažų skonis.

Pesto padažas

Šis padažas gali būti ruošiamas ir namuose. Puikiai tiks prie makaronų, žuvies ar mėsos patiekalų. Namuose paruoštas pesto padažas bus tikrai ypatingas, ir jį paruošti jums padės blenderis.

Jums reikės: 100 g bazilikų, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 česnakų, 2 šaukštų kedrų riešutų, 50 gramų Parmezano sūrio.

Kedro riešutus ir česnaką susmulkinkite trintuvu. Sudėkite bazilikus, sūrį, įpilkite aliejaus, įberkite druskos. Dar kartą susmulkinkite trintuvu. Jei padažas atrodys pernelyg tirštas, įpilkite dar šiek tiek aliejaus.

Naminis majonezas

Jei naudosite blenderį, naminį majonezą galėsite paruošti vos per vieną minutę.

Jums reikės: 50 ml pieno, 50 ml alyvuogių aliejaus, 50 ml saulėgrąžų aliejaus, prieskonių.

Supilkite pieną ir aliejų, minutę nesustodami sukite blenderiu – susidarys tiršta masė. Tuomet galėsite suberti mėgstamus prieskonius – pipirus, druską, prieskonines žoleles.

Galimybės, ką galima pagaminti blenderiu, tikrai nėra ribotos, tad trintuvas gali tapti tikrai kiekvieno, gaminančio maistą, pagalbininku. Būkite išradingi, ir nebijokite eksperimentuoti virtuvėje, o blenderis jums tikrai galės padėti visus patiekalus paruošti dar greičiau. Bosh blenderiai internetu čia.


smartadserver